SRBIN ILI HRVAT? Dražen Petrović je na to pitanje odgovorio mnogo pre smrti

Ništa nije krio…

Najbolji košarkaš svih vremena Hrvatske, a za mnoge i Evrope, Dražen Petrović davne 1986. dao je intervju  za ”Yugopapir” u kome je odgovorio na pitanje oko toga što ga skoro ceo Balkan svojata, mada je rođen u SFRJ, tačnije u Šibeniku. Inače je poznato da je Držaen Petrović rod sa legendarnim srpskim košarkašem Dejanom Bodirogom.

– O tome razmišljaju novinari izvan Jugoslavije. U nas se još niko nije time bavio. Petrović sam! Nas je mnogo. I, što se kaže, dobro smo raspoređeni. Preklom smo iz Crne Gore. Roditelji moga oca preselili su se u Hercegovinu. Otac mi je rođen u mestu iznad Trebinja, majka mi je iz Bilica kod Šibenika, Dalmatinka – rekao je Petrović. – Hercegovac ili Dalmatinac, pitaćete? Pola-pola. Smatram da sam na košarkaškom terenu Dalmatinac, izvan parketa Hercegovac. Onaj s parketa, iskreno, morao bi biti i bolji. Šut, dribling, asistencije, sve to može biti bolje. Nov korak činim u poboljšanju obrane, u skoku. Poboljšavam skok u odbrani. Mislim da u narednom razdoblju moram da radim upravo na tome.

Priznao je još tada Petrović da je strahovito tvrdoglav i da ne odustaje tako lako.

– Što se naravi tiče, siguran sam da sam strahovito tvrdoglav. Nešto što namerim za tim idem, pa makar bilo i pogrešno, makar znam da sam pogrešio. Ali mislim da me upravo tvrdoglavost dovela ovamo gde sam sada. Neke obveze, koje nisu, košarkaške, njih znam ne izvršiti… Fakultet, recimo, i tako… – zaključio je Petrović koji je prerano stradao u 28. godini 7. juna 1993.

srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *